Webbhotell för wordpress

WordPress (förkortat WP) är ett av de absolut mest populära hemsideprogrammen på marknaden. Webbpubliceringssystemet är helt onlinebaserat vilket innebär att all programvara installeras på en server.

Idag har flera webbhotell WordPress redo för installation direkt i kontrollpanelen via One click-installer. Det gör att även du som saknar förkunskaper om hemsideskapande snabbt och enkelt kan komma igång och använda programvaran.

 

Webbhotell med Wordpress
Hög säkerhet till rimlig kostnad:
  • Ett av Danmarks främsta serverbolag
  • Kostnadsfri domän ingår .se .com .net
  • Tekniskövervakning hela dygnet
Läs mer om Web10
Web10


 

från 15 kr/mån

Till webbhotell
Håll nere priset med Inleed.se utan att tumma på servicen:
  • Billiga webbhotell med obegränsat antal domäner
  • Mycket snabb och personlig support
  • Backup på alla dina filer två gånger per dag
Läs mer om Inleed
Inleed


 

från 19 kr/mån

Till webbhotell

 

Det finns flera fördelar med Wordpress som CMS, några av dessa är:
  • Programvaran installeras och konfigureras mycket enkelt.
  • Det finns tusentals färdiga kostnadsfria Wordpress tema och designer att välja mellan.
  • Det finns mängder med plugin och funktioner som kan installeras och anpassas med ett fåtal klick.
  • På wordpress.org/support/ hittar du tusentals svar på frågor som andra hemsideskapare har ställt och du kan ställa egna frågor och svar.

Om Wordpress

Wordpress är ett mycket anpassningsbart och användarvänligt system för hemsidor.Den första versionen av WordPress släpptes våren 2003. De två skaparna Matt Mullenweg och Mike Little var i första hand fokuserade på att skapa ett smidigt bloggverktyg men Wordpress har med tiden utvecklats till ett fullfjädrat innehållshanteringssystem för webbplatser.

Något av det bästa med Wordpress är att du kan logga in till din sajt från vilken enhet med webbläsare som helst. Det innebär att du kan arbeta med din hemsida var och när som helst, utan att vara bunden till en specifik dator. OBS! För att arbeta wordpress och bygga din hemsida måste du vara nätansluten.

Säkerheten är relativt god eftersom du själv har möjlighet att välja användarnamn och lösenord i samband med installationen. Därutöver kan flera tillval göras för att ytterligare försvåra oönskat intrång.

WP Världens populäraste CMS 2017

Siffror från 2016 uppskattar att drygt 16,000,000 sajter använder Wordpress. Omkring 25% av de 10.000 mest besökta webbplatserna i världen är Wordpressajter. (Statistik hämtad från CodeInWP.com)

I Sverige använder många företag Wordpress lagrat på en egen hosting eller dedikerade servrar, medan privatpersoner företrädesvis använder enklare Wordpress-webbhotell eller har en gratis blogg på Wordpress.com.