Billig hosting

Webhosting i Sverige är en ständigt aktuell fråga. För det är inte alltid man vill ha sin sida placerad utanför våra gränser. Ibland kanske leveransavtal mellan dig och kunder kräver helsvenska leveranser i form av arbetskraft och placering. Ibland så kanske svarstiden med hur snabbt sidan laddar är extra viktig och man vill spara in de där extra millisekunderna. Eller så kanske man bara vill ha en helsvensk support att förlita sig på. Anledningarna till att man kan vilja ha ett webbhotell som är svensk kan vara många – så hur ordnar man egentligen billig hosting?

Hitta billig hosting

Först och främst är det alltid en fråga om att höra sig efter samt kolla runt efter olika erbjudanden. Det absolut bästa stället att göra detta på är naturligtvis över internet. För så vidare du inte ha turen att personligen ha en god relation med ett webbhotell och på så sätt kunna få mer fördelaktiga priser så får man förlita sig på de vanliga vägarna. D.v.s. via siter som jämför webbhotell och dess olika erbjudanden. Ibland så kan vissa hostingföretag ha särskilda kampanjer där de exempelvis erbjuder gratis domänavgift första året eller rabatterat pris på själva hostingen. Med andra ord kan det snabbt löna sig att jämföra olika webbhotells aktuella erbjudanden för att på så sätt forma den bästa och mest ekonomiska lösningen för en själv.

Billigaste webbhotellet – vilket gäller?

Så vilka webbhotell brukar egentligen vara billigast bland alla erbjudanden kanske du frågar dig själv. För visst finns alltid risken att man leds in i ett avtal där guld och gröna skogar utlovas, men sen visar det sig att nästkommande årsavgift är mycket hög eller så är det svårt att gå ur avtalet. Av den anledningen så är det alltså ganska svårt att avgöra vilket som i slutändan blir billigaste webbhotellet på marknaden.

Det finns emellertid några hostingföretag som brukar toppa listan över billigt webbhotell och ju mer du börjar undersöka desto oftare kommer deras namn dyka upp. Marknaden har nämligen blivit så konkurrensutsatt (särskilt med nya molnlösningar som blivit allt mer populära) att priserna helt enkelt har pressats otroligt de senaste åren. Det är inte alls ovanligt att hitta löjligt låga priser som ett par guldtior varje månad för en stabil och bra lösning för hosting.

Resurser är dyrt – läs noggrant avtal

Ovanstående exempel där webbhotell enbart kostar några kronor varje månad är dock värt att läsa extra noggrant om. Beroende på vilken typ av hemsida du vill hosta samt hur många besökare du förväntar dig så kan nämligen verkligheten se mycket annorlunda ut. Vissa billiga webbhotell är exempelvis kända för att enbart tillåta sidor som inte slukar mycket resurser i deras miljöer samt serverparker. Ifall ens sida helt plötsligt skulle börja skjuta i popularitet så måste man kanske uppgradera sitt paket och då blir det helt plötsligt inte lika billigt. Så med andra ord – resurser är dyrt. Så länge du kommer ihåg det och anpassar din jakt på webbhotell efter vad som står i avtalen så är det dock ganska smärtfritt att hitta det bästa webbhotellet på marknaden sett till priset.

Ja att hitta webbhotell billigt är alltså inte så svårt som du kanske märker. Det kräver bara lite av din tid och energi samt en rejäl kopp kaffe för att noggrant jämföra avtal och erbjudanden. Så om du inte redan har gjort det, sätt dig redan nu och börja jämföra de olika företagen och hostinglösningarna som finns. Vem vet – kanske du kommer lyckas få ett riktigt billigt och fördelaktigt erbjudande. Webbhotell ska inte behöva vara svindyrt, och ditt projekt ska inte behöva ätas upp av onödiga kostnader. Eller vad säger du?