Fem tips för fler besökare

Ytterst få bygger hemsidor enbart för att det är roligt. Få driver blogg utan läsare.  De flesta drömmer om att locka många besökare eller en utvald grupp till sajten. Men på ett ständigt växande Internet där fler och fler vill få just sin röst hörd, är det nödvändigt att tidigt skaffa sig kunskap om hur man gör för att locka till sig besökare. Här hittar du fem tips som gör din blogg attraktiv:

1. Skapa unikt och intressant innehåll

På en fri marknad är den mest ärliga konkurrensmodellen att erbjuda den bästa produkten. Denna princip gäller i högsta grad även för hemsidor som tävlar om besökare. Alla kommer nämligen gladeligen vilja besöka din sajt så länge du levererar ett tillräckligt bra och intressant innehåll.

2. Tipsa vänner och familj

En bra start för dig som vill skaffa mer besökare är att bjuda in familj och vänner till din webbplats. Be någon eller ett par personer som du litar helt på att ge ärlig respons på din sida, på detta vis får du säkert även ett eller ett par tips på hur du kan förbättra design, innehåll och funktionallitet.

3. Nätverka med rätt personer

Idag är det inte främst vad du kan utan vem du känner som avgör om din blogg får mycket uppmärksamhet eller inte. Knyter du rätt kontakter kan du få mycket gratis trafik den vägen, via exempelvis socialmedia.

4. Marknadsför din hemsida

Idag finns det väldigt många olika möjligheter att välja mellan för den som vill marknadsföra sin hemsida. Några enkla kostnadsfria metoder är länkkataloger och bloggtopplistor, därutöver är det så klart även möjligt att annonsera i Google eller på Facebook.

5. Lär dig sökmotoroptimering

De flesta som surfar på nätet använder Google för att hitta information saker som man är intresserad av. Ser du till att anpassa din hemsida utifrån några principer kan du synas högre upp i sökresultatet. Om du vill veta hur detta går till se till att lära dig grunderna inom sökmotoroptimering (<- artikel kommer snart).

Kommentarer är avstängda